18 maja br. E.Leclerc Ostrów Wielkopolski zaprasza klientów na otwarcie własnej Wędzarni Wędlin. W dniach 22 – 23 maja br. zaplanowano wielką degustację wędzarniach wyrobów ostrowskiego E.Leclerc.

E.Leclerc w Ostrowie Wielkopolski w oparciu o potrzeby swoich klientów podjął decyzję o otwarciu własnej wędzarni. Procesowi wędzenia według tradycyjnych sposobów poddawane będą szynki i kiełbasy. Wędzone mięsa dobrej jakości są doskonałym urozmaiceniem diety osób dbających o zdrowe odżywianie.

Wędzenie jest metodą konserwacji żywności za pomocą dymu uzyskanego z powolnego, kontrolowanego spalania twardego drewna liściastego. W wyniku wędzenia produkty uzyskują charakterystyczne zabarwienie, smak oraz zapach.

Już od 18 maja br. klienci ostrowskiego marketu mogą kupować pachnące, świeże i jeszcze ciepłe wędzone szynki i kiełbaski.

„Gorąco zapraszamy na otwarcie Wędzarni w naszym sklepie. Cieszymy się, że już w najbliższy weekend, 22 – 23 maja podczas degustacji będziemy mogli wspólnie skosztować naszych wędzarnianych wyrobów” – mówi Agnieszka Krawczyk, Dyrektor E.Leclerc w Ostrowie Wielkopolskim.