- 12
 - 2 godziny
 
				Składniki:
				
			- Ciasto kruche bezglutenowe CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
 - 600 g buraczków
 - 2 czerwone cebule
 - ¾ szklanki octu balsamicznego BIO VILLAGE
 - 1 łyżka cukru
 - Sól
 - Pieprz
 - 1 łyżeczka tymianku
 - 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
 - 200 g sera koziego LES CROISES
 - 4 jajka
 - 200 ml śmietanki 30%
 - 50 ml mleka
 - ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
 - 1 łyżeczka musztardy dijon RUSTICA
 - 100 g świeżej rukoli
 
					Sposób przygotowania:
				
				
- Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Ciasto wyłożyć na formę i docisnąć palcami do brzegów. Na dnie ciasta za pomocą widelca zrobić dziurki. Ciasto przykryć papierem do pieczenia i wyłożyć na niego fasolę lub kulki ceramiczne do pieczenia. Piec około 20 minut. A następnie zdjąć papier z obciążeniem i piec kolejne 5 minut. Odstawić do przestudzenia.
 - Buraczki ugotować. Ugotowane buraki obrać i pokroić w cienkie paski. Cebule obrać i pokroić w piórka. Na patelnię dodać oliwę. Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulę, oprószyć solą i gotować na małym ogniu około 6 minut. Następnie dodać buraczki i gotować 2 minuty. Dodać ocet balsamiczny, cukier i tymianek. Gotować kilka minut do zredukowania octu. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić do ostudzenia.
 - W misce wymieszać razem jajka, śmietankę, mleko, musztardę i gałkę muszkatołową. Przyprawić solą i pieprzem.
 - Na ugotowany spód tarty wyłożyć buraczki. Ułożyć plastry sera koziego, zalać masą jajeczną. Piec 40 minut.
 - Upieczoną tartę podawać z rukolą.