Składniki:
- 1 opakowanie ravioli z wołowiną TURINI
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine BIO VILLAGE
- 2 ząbki czosnku
- 100 ml śmietanki 36%
- 1 opakowanie szynki włoskiej 100 g SAINT-AZAY
- 40 g Grana Padano 28% tł. tartego LES CROISES
- 100 g oliwek zielonych bez pestek TURINI
- 3 łyżki świeżej pietruszki
Sposób przygotowania:
- Czosnek drobno posiekać.
- Szynkę pokroić w cienkie plasterki.
- Oliwki odcedzić z zalewy (ewentualnie pozbyć się pestek).
- Pietruszkę umyć i posiekać. Ravioli ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
- W tym czasie, rozgrzać na patelni oliwę z oliwek, wrzucić szynkę, smażyć 3 minuty, aż będzie chrupiąca.
- Dodać czosnek, smażyć ok. 30 sekund, dolać śmietankę, wrzucić oliwki, smażyć jeszcze chwilę.
- Ravioli odcedzić, wymieszać z zawartością patelni.
- Ułożyć na talerzach, posypać pietruszką i serem grana padano.